NPCG preuzeli imovinu Solane

Bez autora
Sep 06 2015

Kako bi zaštitili biodiverzitet, Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG), odgovorno će se odnositi prema imovini Solane „Bajo Sekulić“, poručeno je iz tog preduzeća, u čijim je prostorijama juče izvršeno potpisivanje Zapisnika o primopredaji cjelokupne imovine Solane. Ugovor o zakupu na godinu, potpisan je prošle nedjelje, a u međuvremenu je formirana komisija koja je izvršila popis imovine Solane i sačinila Zapisnik sa fotoelaboratom. Osim nepokretnom imovinom, zemljištem i objektima, NPCG će upravljati i tehnološkim linijama - opremom za proizvodnju i preradu soli, vozilima i građevinskim mašinama. U cilju zaštite biodiverziteta, JPNPCG će preduzimati potrebne mjere i radnje kako bi se održao i unaprijedio uspostavljeni ekosistem u zakupljenom području, kao i da kroz zaštitu, promociju i razvoj turističke ponude na bazi prirodnih potencijala omogući dodatnu valorizaciju zakupljene imovine. Zakupljenu imovinu JPNPCG će koristiti sa pažnjom dobrog domaćina, isključivo u svrhu koja joj je namijenjena, prema planovima društva, odnosno planskim dokumentima Crne Gore i Opštine Ulcinj, i o svom trošku vršiti obezbjeđenje, fizičku i tehničku zaštitu imovine i sprečavanje vršenja protivpravnih radnji, navodi se u saopštenju Parkova.

Kako bi zaštitili biodiverzitet, Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG), odgovorno će se odnositi prema imovini Solane „Bajo Sekulić“, poručeno je iz tog preduzeća, u čijim je prostorijama juče izvršeno potpisivanje Zapisnika o primopredaji cjelokupne imovine Solane.

Ugovor o zakupu na godinu, potpisan je prošle nedjelje, a u međuvremenu je formirana komisija koja je izvršila popis imovine Solane i sačinila Zapisnik sa fotoelaboratom.

Osim nepokretnom imovinom, zemljištem i objektima, NPCG će upravljati i tehnološkim linijama - opremom za proizvodnju i preradu soli, vozilima i građevinskim mašinama.

„U cilju zaštite biodiverziteta, JPNPCG će preduzimati potrebne mjere i radnje kako bi se održao i unaprijedio uspostavljeni ekosistem u zakupljenom području, kao i da kroz zaštitu, promociju i razvoj turističke ponude na bazi prirodnih potencijala omogući dodatnu valorizaciju zakupljene imovine. Zakupljenu imovinu JPNPCG će koristiti sa pažnjom dobrog domaćina, isključivo u svrhu koja joj je namijenjena, prema planovima društva, odnosno planskim dokumentima Crne Gore i Opštine Ulcinj, i o svom trošku vršiti obezbjeđenje, fizičku i tehničku zaštitu imovine i sprečavanje vršenja protivpravnih radnji“, navodi se u saopštenju Parkova.

NPCG upravljaju sa 7,58 posto teritorije Crne Gore, odnosno prostorom pet crnogorskih nacionalnih parkova, a shodno zakonu, njihova osnovna djelatnost je zaštita, unapređenje i razvoj zaštićenih prirodnih područja.

"Imajući u vidu da područje Ulcinjske solane, kao buduće zaštićeno područje, odnosno područje od nacionalnog interesa, posjeduje vanredne prirodne vrijednosti, JPNPCG je iskazalo interesovanje da unaprijedi sistem njene zaštite, kao i da kroz promociju, edukaciju i razvijanje turističke ponude na bazi prirodnih potencijala obezbjedi dodatnu vrijednost ovom području", dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik